Receitas Coren

Ás de polo ao forno con salsa barbacoa

Tiempo de preparación: 90 minutos

Comensales: 2 persoas

Nivel: medio

Propoñemos unha versión de ás de polo máis saudable. Neste caso, decantámonos por as facer ao forno acompañadas ademais dunha salsa barbacoa caseira.

Receita elaborada polo equipo Coren

Receita elaborada polo equipo Coren

Ingredientes

  • Ás de polo ou xamonciños (8 ás ou 4 xamonciños)
  • Ketchup (250 gr)
  • Zume de laranxa (100 ml)
  • Salsa de soia (1 cullerada)
  • Mel (50 gramos)
  • Allo en po (1/2 cullerada)
  • Cebola en po (1/2 cullerada)
  • Xenxibre
  • Vinagre (50 ml)
  • Azucre (50 gr)

Preparación

1.O primeiro que prepararemos será a salsa. Para o facer, mesturaremos todos os ingredientes (excepto o polo) nunha pota ata que empece a ferver. Deixaremos a pota a lume lento durante aproximadamente 25 minutos ata que espese a salsa.
2.Colleremos unha cunca e botaremos unha pouca salsa para colocar dentro as ás de polo. Debemos enchoupalas ben para que collan todo o sabor. Se che resulta máis doado, pódeste axudar dunha brocha para chegar aos recunchos máis difíciles.
3.Unha vez enchoupadas, deixarémolas repousar arredor de 45 minutos.
4.Poremos a quecer o forno a 180º e meteremos as ás nunha bandexa durante 30 minutos máis. É necesario estar pendentes para lles dar a volta a medida que vaian estando feitas.
5.Unha vez que estean ben crocantes, sacarémolas do forno e acompañarémolas co resto da salsa que previamente fixeramos.

Presentacion

Se queres que a túa presentación sexa perfecta, podes acompañar as ás cunhas verduras á prancha ou cunhas patacas gaxo ao forno.
Non deixes que arrefríen as ás. O mellor momento para degustar este prato é acabado de facer.