Receitas Coren

Polo de Curral con lumbrigante

Tiempo de preparación: 45 minutos

Comensales: 4 persoas

Nivel: medio

Receita elaborada polo equipo Coren

Receita elaborada polo equipo Coren

Ingredientes

  • 8 zancos de polo de Curral
  • 1 lumbrigante
  • 200 gr de tomates
  • 300 gr de cebolas
  • 100 gr de cenorias
  • 250 gr de tomate frito natural
  • 1 cubiño de caldo de carne
  • Aceite de oliva
  • Sal
  • Pementa negra
  • Tomiño
  • Auga
  • Para a picada: 30 gr de améndoas torradas, 20 gr de piñóns, allo e pirixel.

Preparación

1.Comezaremos cortando o lumbrigante en anacos. Para iso, o primeiro que faremos será separarlle a cola. Unha vez separada, partiremos o resto pola metade, sempre póndoo boca abaixo para que queden as patas cara arriba.
A continuación, separaremos as pinzas e darémoslles uns golpiños para que ao comelas se poida aproveitar toda a carne que teñen dentro. Se a cola é moi grande, tamén se pode partir á metade.
2.Unha vez que teñamos o lumbrigante cortado, fritirémolo nunha tixola cunha chisca de sal e reservarémolo.
3.Nunha cazola, e co mesmo aceite, douraremos o polo –ao que previamente se lle botou sal e pementa ao gusto– e sofritiremos as verduras en anacos (tomates, cenorias e cebolas). Taparemos todo e remexeremos lixeiramente.
4.Cando a cebola estea dourada, engadiremos auga quente ata cubrir os zancos, o tomiño e o cubiño de caldo e deixaremos cocer todo a lume lento uns 15 minutos.
5.Retiraremos os zancos e trituraremos a salsa, engadindo o tomate frito natural para, unha vez triturado, pór a salsa de novo na cazola.
6.Picaremos os allos, o pirixel, as améndoas e os piñóns e machucaremos todo ben.
7.Por último, engadiremos os zancos de polo e o lumbrigante deixando cocer todo aproximadamente 5 minutos.

Presentacion

Se preparamos o prato un día antes, estará moito máis saboroso. Podemos presentar o prato nunha cazola de barro.