Receitas Coren

Polo de curral en pepitoria con améndoas e piñóns

Tiempo de preparación: depende do grao de cocción

Comensales: 3/4 persoas

Nivel: medio

Un prato recorrente, sinxelo e cun sabor intenso.

Receita de Benigno Campos. Presentador e cociñeiro do programa “Larpeiros”.

Receita de Benigno Campos. Presentador e cociñeiro do programa “Larpeiros”.

Ingredientes

  • 1 polo de Curral
  • Fariña
  • Allo
  • Pirixel
  • Sal
  • 1 cebola
  • 1 porro
  • 1 tomate
  • 1 sobre de améndoa triturada
  • 100 gramos de piñón moído
  • 1 vaso de viño branco
  • 3 ovos cocidos
  • Caldo limpo
  • Aceite

Preparación

1.O primeiro paso será cortar o polo en anacos en porcións do tamaño dun puño e adobalos con allo, pirixel e sal machucados previamente nun morteiro.
2.Pasaremos o polo por fariña e dourarémolo na tixola cun chorro abundante de aceite. Unha vez dourado, retirarémolo e reservarémolo nun prato.
3.Nese mesmo aceite poremos a cebola e o porro picados e o tomate.
4.Cando a cebola estea transparente, engadiremos de novo o polo, a améndoa triturada e o piñón machucado.
5.Incluiremos o caldo e o vaso de viño branco e deixaremos cocer todo a lume lento co ovo cocido picado.

Presentacion

Podemos servir o polo na mesma pota acompañado dunha cunca de arroz.