Receitas Coren

Ossobuco de Ternera Gallega guisado

Tiempo de preparación: 80 minutos

Comensales: 4 persoas

Nivel: medio

Receita elaborada polo equipo Coren

Ingredientes

  • 6 anacos de ossobuco de tenreira
  • 1 litro de caldo de carne
  • 2 tomates
  • 2 cenorias
  • 1 cebola
  • 4 dentes de allo
  • 1/2 litro de viño tinto
  • Fariña
  • Noz moscada
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Romeiro
  • Tomiño
  • Sal
  • Pementa negra

Preparación

1.O primeiro que se fará será botarlle sal e pementa á carne e engadirlle unha pouca noz moscada.

2.Rebozaranse todas as pezas con fariña e fritiranse na tixola con aceite de oliva virxe extra ata que empecen a se dourar. Unha vez que estean feitas, apartaranse para un prato.

3.Pelarase e picarase a cenoria, a cebola e o allo en anacos pequenos e sofritirase no mesmo aceite da carne.

4.Cando a cebola comece a se pór dourada, engadirase o tomate pelado e unha chisca de romeiro e tomiño e deixarase facer a lume baixo durante 10 minutos.

5.Unha vez que o sofrito estea ao gusto, engadirase a carne, o vaso de viño tinto e o loureiro e subirase un pouco a temperatura para que evapore o alcol.

6.Como último paso, botarase o caldo da carne e deixarase cocer todo a lume medio durante 45 minutos.

Presentacion

Nun prato fondo, porase a carne coa gornición por riba xunto cunhas ramiñas de pirixel. Pódese acompañar cun arroz branco.