background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Empanada de cachucha aireada Selecta

Toma nota desta deliciosa empanada feita co noso porco Selecta alimentado con castañas. Para chupar os dedos!

Preparación

    • Comezaremos facendo a masa para a empanada. Para iso, colocaremos nun bol a fariña, o lévedo, o ovo roto, o aceite de oliva, a auga e finalmente o sal.
    • Remexerémolo todo ben, se é posible cunha culler de madeira ata que vexamos que a masa é homoxénea e podemos traballar con ela nun mostrador. Recomendamos que espolvoree un pouco de fariña antes de colocar a masa para poder traballar mellor con ela.
    • Cando teñamos a masa ben traballada, podemos poñela de lado nun prato profundo cun pouco de aceite ao redor e deixala inflar entre hora e hora e media.
    • Para o recheo, nunha tixola con aceite quente, fritiremos a cebola e o pemento en tiras e mentres cortaremos a cabeza de porco en cubos para engadir despois cun pouco de pementón doce.
    • Unha vez que a masa de empanada estea perfecta, colocaremos a masa nunha superficie con fariña e dividirémola en dúas partes: unha un pouco máis grande que será a base e a outra para cubrir a empanada.
    • Unha vez que teñamos feita a base da empanada, colocarémola no prato do forno e sobre ela o noso recheo.
    • A continuación, colocaremos a parte superior da empanada, pechando ben os bordos e presionando ben cos dedos. Se queres, podes facer un burato no centro para que respire no forno.
    • Co forno prequentado a 180 graos, só temos que bater o ovo restante e estender a empanada coa xema. Se queda masa, pode empregarse para decorar a empanada. Tempo no forno: uns 40 minutos.

Presentación