background recetas

Receitas

As mellores ideas de receitas

Risotto de polo de Curral con cogomelos

O risotto de polo é un dos xeitos máis ricos de cociñar este prato italiano tan saboroso. Explicámosche como o facer de maneira sinxela.

Preparación

    • Elaboraremos un caldo de polo e manterémolo a lume suave e quente.
      Podes deixalo preparado da noite anterior; é moi sinxelo: carcasa de polo, á, cebola, porro, cenoria, auga, viño branco, pirixel e unha chisca de sal.
      Acórdate de sofritir primeiro as verduras, engadir o sal, acto seguido o polo, o viño e deixalo cocer todo con auga ata que o caldo estea no seu punto.
    • Nunha tixola, engadiremos a cebola previamente pelada e picada finamente ata que comece a dourarse para incorporar os cogomelos.
    • Refogaremos e incorporaremos os taquiños de peituga con sal e pementa ao gusto e deixaremos que se cociñe todo.
    • Incorporaremos o arroz e remexeremos ata que os graos se volvan transparentes.
    • Botaremos o vaso de viño branco e mesturaremos todo ben.
    • Pouco a pouco, incorporaremos o caldo de polo cun caciño e remexeremos constantemente para que o arroz desprenda o amidón que lle dá sabor e textura ao risotto. Farémolo durante uns 18/20 minutos ata que o arroz estea tenro.
    • Como toque final engadiremos un chorro de nata e unhas tres culleradas contundentes de parmesano raiado.

Presentación

Podemos servir nun prato un pouco de risotto e decoralo con finas láminas de parmesano. O resultado é espectacular!