Receitas Coren

Tiras de polo de Curral en pan xaponés

Tiempo de preparación: 45 minutos

Comensales: 3 persoas

Nivel: fácil

Receita rápida e sinxela para preparar unhas deliciosas tiras de polo con panko e salsa teriyaki.

Receita elaborada polo equipo Coren

Ingredientes

  • 600 gr de peituga de polo de Curral enteira
  • Panko (pan raiado xaponés)
  • Fariña para tempura
  • Salsa teriyaki
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Sal
  • Pementa
  • Tomiño
  • Ourego

Preparación

1.O primeiro será cortar as peitugas de polo en tiras, poñelas nunha cunca e engadirlles sal ao gusto.

2.Utilizaranse 4 pratos fondos: un para bater os ovos, dous para a fariña (mesturando as especias) e o último para o panko.

3.Engadirase nunha das cuncas de fariña un pouco de auga e leite ata obter unha pasta na que deixar introducidas as tiras de polo arredor de 30 minutos.

4.Pasado este tempo, sacarase o polo, rebozarase no outro prato de fariña e finalmente no panko.

5.Nunha tixola con aceite quente, introduciranse as tiras de polo rebozadas ata que estean douradas e retiraranse colocándoas nun prato cun pouco papel para escorrer ben todo o aceite.

Presentacion

Se tes un prato de lousa, podes colocar as tiras de polo sobre unha cama de leituga e a salsa teriyaki nunha beira como acompañamento.